Frankrigferie.dk  

Collioure

Afstand 45 km i retningen mod Canet, og derefter Saint Cyprien

Tæt på den spanske grænse mellem to bjerge og helt ud til vandet, finder man en meget lille hyggelig catalansk by - Collioure.

Collioure var i græsk og fønisk tid en meget vigtig handelsstation. Så tidligt som i antikken blev byen besøgt af de største civilisationer i middelhavsområdet. Fra det 12. århundrede til det 17. århundrede var Colliure, som Perpignan, under skiftende herredømme af Aragonien, Mallorca og Frankrig. Byen blev definitivt fransk i 1659, ved underskrivelse af Pyrenætraktaten.

I 1905 blev byen "opdaget" af malerne Henri Matisse og Derain. De synes at farverne og lyset var helt specielt og udviklede her fauvismen, som er en strømning inden for malerkunsten, hvor der bruges rene farver i en primitiv forvreden tegning. Strømningen varede kun omkring 10 år, og det er også typisk, at kunstnerne senere lavede kubistisk kunst. Fauve betyder vilddyr og er en etiket som kritikeren Louis Vauxelles bandt på dem. Kunstnerne ville dog aldrig selv acceptere denne etikette. I dag i Collioure kan man følge "de fauvistiske fodspor", hvor man kan se 20 reproduktioner udstillet på de steder, hvor de originale værker var malet.Malere af mere kendt karakter som Picasso og Dali blev også forelsket i Collioure, og bosatte sig for en tid i byen. Dermed er det nærliggende at sammenligne byen med den danske pendant Skagen.

Relaterede link:
Turistkontoret i Collioure