Frankrigferie.dk  

Perpignan

Afstand 25 km

Med sine 110.000 indbyggere er Perpignan den største by i departementet Pyrenées Orientales. Byen ligger i et område som hovedsageligt er præget af vinmarker og frugthaver. Den er hovedsatd i Roussillon og er samtidig den centrale by i den franske del af Catalonien. Gennem byens 1100-årige historie har den, pga. sin centrale placering, været besat af enten Frankrig, Spanien eller fyrsterne på Mallorca.

Palais des Rois de Majorque, er fra ca. 1284 og ligger i den sydlige udkant af den gamle bydel, og er omgivet af et stort fæstningsanlæg. Som det fremgår af navnet, så blev den bygget af fyrsterne fra Mallorca - et utrolig rigt rige - men måtte forholdsvist hurtigt trække sig tilbage fra fastlandet. På slottet ses gotisk arkitektur kombineret med typiske middelhavsdekorationer. Selve museet er givetvis ganske spændende - hvis man forstår fransk! Alligevel bør man gøre sig den ulejlighed, at besøge slotstårnet, fra hvilket man får et fantastisk panorama vue over Perpignan og omegn. Perpignan har en utrolig hyggelig bymidte, med gågader og mange små butikker og fortovscaféer. Bymidten afgrænses af Le Castillet, som er en fæstningsport fra det 14. århundrede, og resterne af den gamle bymur.

Saint Jean-katedralen blev opført fra 1324 til 1509. Denne lange byggeperiode betyder naturligvis, at der har været mange forskellige arkitekter og bygherrer tilknyttet projektet, og det ses tydeligt af katedralens ydre, som er lavet i mange forskellige stilarter, og får dermed et noget ufærdigt udseende. Det mest besynderlige ved katedralen er uden tvivl smedejernstårnet. I kirkens indre findes et højalter udfærdiget i hvidt marmor, og katedralen rummer derudover en stor samling relikvier, religiøse skulpturer og malerier.

Vest for byen ligger der en lufthavn, hvor bl.a. lavprisflyselskabet Ryanair flyver til. Derudover er det muligt at tage en 6 timers togkøretur til Paris med TGV'en.

Relaterede link:
Turistkontoret i Perpignan