Frankrigferie.dk  

Barcelona

Afstand 198 km

Barcelona er Spaniens vigtigste handels-, industri- og havneby, og er samtidig hovedstanden i Catalonien. Byen har knap 1,8 millioner indbyggere. Byen er opbygget i en moderne arkitektonisk stil på en smal, frugtbar kystslette, omgivet af bjerge. Generelt er byen relativ let at finde rundt i, så den er klart værd at udforske til fods, men det er også muligt at tage en turistbus, som kører forbi de største af Barcelonas turistattraktioner.

Byen rummer en stor gotisk bydel, hvis hovedattraktion er en katedral i gotisk stil, Cathedral de la Santa Creu. Katedralen er oprindeligt fra det 13. århundrede men den gotiske facade blev først færdiggjort så sent som i 1880’erne. Katedralen er viet til Santa Eulàlia, som blev dræbt af romerne. Der er 29 sidekapeller, der hver er rigt udsmykket og et storslået 1400-tals kloster. Dette kloster rummer i dag et utal af gæs, som har været her i over 500 år.

En anden af Barcelonas helt store attraktioner, er de bygninger, som er lavet af den surrealistiske arkitekt Gaudi. En af de mest kendte er Casa Batlló. Når man første gang kaster et blik på denne bygning, så ligner det, at bygningen har sit eget liv. Det skyldes de forskellige former og overflader, som harmoniserer på en helt speciel måde. De kurvede piller i nederste etage er som store fødder, der støtter en ukendt elegant drage, lavet af tusindvis af små farverige mosaikker. Balkonerne ser fikseret og fredsfyldt på dig. Men indretningen er endnu mere interessant og fantastisk. Det er rum, korridorer, trappeskakter, lavet af jern, mosaikker og træ. Det hele æltet sammen så det harmonerer på en helt unik måde, som kun Gaudi kunne lave det.

Den mest kendte af Gaudis værker, som Barcelona symboliseres med verden over, er Sagrada Familia - den ufærdige katedral. Helt basalt opbygget i gotisk stil med fremhævet symbolisme og overdreven udsmykning, baseret på regulære geometriske strukturer alle hentet fra naturlige former.

Barcelona har som alle andre af Europas storbyer mange spændende seværdigheder at byde på, og ovenstående er blot en lille brøkdel af byens store kulturelle skatte. Derfor bør byen besøges, selvom der omkring 200 km dertil. Men langt størstedelen af vejen er der motorvej, der gør turen noget mere behagelig, og mindre tidskrævende.

Relaterede link:
Alt om Barcelona