Frankrigferie.dk  

Elne

Afstand 30 km i retning mod Canet og derefter Saint Cyprien

Elne ligger på toppen af en bakke og dominerer Roussilonsletten, og det har den gjort i 3000 år. Elne var Roussillons gejstlige hovedsæde fra 568 til 1602, og den storslåede romerske katedral fra det 10. århundrede eksisterer stadig i dag - ganske som klosteret, der blev bygget fra 1100-1300. Klosteret præsenterer bl.a. udviklingen af middelalderlige skulpturer fra Roussillon, og skulpturerne viser tydeligt opdelingen i to forskellige kunstformer, romansk og gotisk. Rester fra tidligere tider kan findes i klosteret, hvor der nu bl.a. er arkæologisk museum.

Elne har derudover også et museum for malerkunstneren Etienne Terrus (1875-1922), som var venner med bl.a. Matiss, Derain, Marquet og Camoin, som var nogle af tidens store malere. Etienne Terrus var vandfarvens store mester, men langt størstedelen af hans kunstværker bar ikke tydeligt præg af tidens tendenser. Det var kun hans senere værker, som bar præg af en fauvistisk inspiration. Museets stueplan indeholder malerier af Etienne Terrus og hans venner. De andre to etager er hjemsted for malere, som fra tid til anden har været bosat i Elne. Desuden har museet også en sal for midlertidige udstillinger.

Elne er også kendt for sommerfugleparken "Le Tropique du Papillon", hvor man på 700 m2 kan se sjældne sommerfugle og tropiske planter.

Relaterede link:
Turistkontoret i Elne